3 gode grunde til at købe et dashcam til din bil

Et dashcam er kort sagt navnet for et kamera til bilen, der placeres i forruden eller i bagruden på din bil. Det bruges til at filme på vejen foran eller bag din bil, og det følger derved den vej, du kører med din bil.

Sponsoreret indhold

Her i artiklen får du tre fordele ved at købe et dashcam til din bil. Ved du ikke, hvad et dashcam er? Og ved du ikke, om det er noget, du har brug for? Så læs med her. Det kan nemlig være en god idé at få anskaffet sig et dashcam til bilen.

Reglerne for et dashcam

Der er en del regler knyttet til at have et bilkamera. I Danmark er det lovligt at have et dashcam, men hvis du kører på bilferie ned over grænsen, skal du være opmærksom på, at det ikke er lovligt i alle lande.

Herudover er der en række regler forbundet til brugen af kameraet. Et dashcam skal eksempelvis være monteret i forruden eller bagruden, så det ikke kommer til at skygge for udsynet på trafikken. Det gælder ikke kun kameraet, men også hvis der er strømledninger til det. En anden vigtig ting er, at kameraet kun må filme på offentlige veje. Og hvis du filmer og vælger at offentliggøre en film på de sociale medier, skal du sikre dig, at du ikke har filmet enkeltpersoner.

Når du nu har styr på de forskellige regler, kan vi se på fordelene. Der er nemlig gode grunde til, at du får anskaffet dig et dashcam – hellere før end senere.

Et dashcam kan være afgørende bevismateriale

Det giver måske lidt sig selv. Med et bilkamera, der er knyttet til forruden, vil det hele tiden filme vejen foran dig. Hvis du derfor skulle komme ud for et uheld, vil du have det dokumenteret på kameraet.

Det er særligt på grund af den ofte manglende dokumentation fra færdselsulykker, at folk får fat i et dashcam. Videoen og billederne fra kameraet kan gå hen og blive afgørende bevismateriale, i forhold til hvem der har ansvar for ulykken. Men du kan ikke altid gå ud fra, at materialet nødvendigvis må bruges.

Parkeringsskader

Det er også en fordel at have et dashcam, når du parkerer din bil. Skader på biler sker nemlig typisk på parkeringspladsen. Med et dashcam vil du kunne fange gerningsmanden på kamera.

Behold minderne fra dine roadtrips

Sidst, men ikke mindst, kan videoerne på kameraet gemmes som minder. Vi bruger meget tid på at køre i bil, og nogle gange er det bare en smuk oplevelse, når man bare kører derudaf. Det gælder måske særligt, når man er på roadtrip og holder ferie. Hvis du har dig et dashcam, kan du gemme videoklip, du har filmet på landevejene.