Sådan mindsker du ubehaget under din graviditet

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Historierne om, at graviditet er en fantastisk oplevelse for alle kvinder, der bare giver dem en helt unik glød og aura, er ved at blive erstattet af realiteten.

Dette er ikke en dårlig ting, da det gør, at vi kan snakke åbent om det. Det bliver nemmere at bede og give råd til at takle ting såsom ubehaget.

En graviditet er anderledes for alle

Graviditet er ikke sjovt for de fleste, da der sker så mange ændringer hele tiden og alt din energi bliver brugt på baby.

Det lyder måske som en sørgelig realitet, men det er det bestemt ikke. Graviditet behøver ikke være forfærdeligt for de fleste, man skal bare vide, hvordan man tager sig af kroppen under denne forandrende tid.

2 ting, som kan hjælpe med at skabe mindre ubehag i hverdagen

Hjælpen kommer i mange former og størrelser, og det er ikke alle, der vil virke for dig, men de 2 kategorier nedenfor kan helt klart hjælpe enhver med at få det bedre.

1. Tøj, der faktisk passer

Vente tøj kan hjælpe med at gøre dit liv lettere under en graviditet. I denne tid er du allerede plaget af ubehag og/eller smerter, da din krop konstant bære rundt på et andet menneske.

Dette ubehag bliver kun værre, hvis du går i tøj, som er for stramt, ikke er åndbart eller er lavet af meget billige materialer. Du bør altså anskaffe dig noget godt ventetøj, som virkelig passer din krop som den er nu.

2. Giv din krop det ekstra boost af energi og styrke som den har brug for

Når du er gravid, så har din krop brug for meget mere, da alt du indtager og/eller gør, påvirker baby.

Derfor skal du gerne:

  • Drikke ekstra meget vand og indtage mange små måltider
  • Få mere søvn og hvile, end normalt
  • Tage graviditetsvitaminer, som indeholder de ekstra vitaminer og mineraler, som gavner både dig og baby

Udover dette, så er det vigtigt at få motion og bevæge sig. Er du tidlig i din graviditet, så hjælper det at træne ryg, da rygmusklerne er bedre udstyret til at holde den tunge mave og derfor ikke blive lige så øm.

Du skal snakke med din egen læge, da din situation er helt unik

Som nævnt tidligere, så er graviditet forskelligt for alle. Hvis du oplever stort ubehag, så kontakt egen læge eller jordemor, og så kan de guide dig til at få det bedre.