Fordelene ved at leje bil fremfor at købe:

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Der er flere og flere, som begynder at leje biler fremfor at eje deres egen bil. Det er selvfølgelig især folk, som bor i de støre byer, og som måske ikke kører så meget til hverdag, som benytter sig af den metode. For hvorfor skal man egentlig bruge en masse penge på en bil, hvis man aldrig rigtig bruger den? 

En gang imellem kan det dog være praktisk at have en bil - eksempelvis hvis man har nogle arbejdsdage i den anden ende af landet eller skal på ferie med hele familie. Og så er det selvfølgelig smart at muligheden for at leje en bil findes.

Den billige løsning hvis man ikke kører så meget til hverdag

Er man godt klar over, at man ikke har det store behov for at have en bil til hverdag, så kan man spare rigtig mange penge ved at leje en bil på de få dage eller uger om året, hvor man har brug for det - og så cykle eller tage offentlig transport resten af tiden.

Hvis man desuden er god til at finde de gode tilbud på at leje biler, så kan det blive endnu billigere. Man kan eksempelvis leje en bil for omkring 199 kr om dagen, inklusive 100 frie kilometer, og man kan desuden med en one2move kampagnekode få 13% rabat - et tilbud som eksempelvis kan hentes ned fra Danskerabatkoder. Så selvom man har valgt ikke at eje sin egen bil, fordi det ikke kan betale sig økonomisk, så er der stadig yderligere metoder til at leje en bil for endnu billigere penge. 

De grønne fordele

Der er selvfølgelig nogle økonomiske fordele ved at leje fremfor at eje en bil - særligt hvis man meget sjældent har behov at have en bil til rådighed. Men der er også et miljøperspektiv, som mange måske også har med i overvejelserne. For det er klart bedre for miljøet, hvis flere mennesker begynder at benytte sig mere af offentlig transport, cykler og lignende - altså at færre ejer deres egen bil. Så hvis man hører til de folk, der har valgt ikke at eje sin egen bil og måske generelt ikke kører så meget i bil, så hører man også til en gruppe af mennesker, som lever mere miljøvenligt - om det så var et aktivt valg eller ej.