Få skiftet til vinterdæk

Foto Pexels

Nu hvor det bliver koldere udenfor, så er der også større risiko for, at vejene bliver glattere. Derfor bør du overveje, om tiden er inde til, at du skal have skiftet fra sommerdæk til vinterdæk. Dette skal du bl.a. af sikkerhedsmæssige årsager, hvor du her kan læse nogle gode grunde til, hvorfor det er på tide, at du får skiftet dine dæk på bilen. Når du er bilejer, så er det vigtigt, at du følger med i vejrskiftet og andet, der kan være relevant for dig og dit køretøj. Hvis nyheder om biler har din generelle interesse, så kan du læse flere nyheder om bilen her.

 

Gode grunde til at skifte til vinterdæk

Selvom sneen ikke er faldet endnu, så kan vejret godt være uforudsigeligt. Derfor er vinterdæk ofte nødvendigt, da disse dæk har et bedre vejgreb, hvor sne og is ikke nemt sætter sig fast ved dækkene. Desuden er bremselængden kortere end ved sommerdæk, så hvis det pludselig er glat på vejene, er der en mindre risiko for en ulykke med vinterdæk. Det er altså for din egen og andre i trafikkens skyld, at du skal køre din bil på værkstedet, så du kan få skiftet dækkene snarest muligt. En god huskeregel er, at der skal skiftes til vinterdæk, når temperaturen er under syv grader, hvor dette kan du skrive bag øret til i fremtiden. 

 

Hvem skal skifte dine dæk?

Det er vigtigt, at du har valgt et godt autoværksted, der kan hjælpe dig med alle de opgaver, der kan opstå, når du har en bil. Hos værkstedet skal de gerne kunne skifte dine dæk, hvor nogle steder giver dig muligheden for at kunne få opbevaret sommerdækkene hos dem. På den måde bliver det lettere for dig, når sæsonen skifter, så du blot kan køre bilen til din mekaniker og dermed bliver det hele fikset.