Derfor skal du tjekke nummerpladen inden køb af bil

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Står du overfor at skulle købe en brugt bil, er det vigtigt, at du slår nummerpladen op inden køb. Gør du ikke det, kan du ende med at brænde fingrene.

Det er ikke alle, der ved, hvorfor det er vigtigt at gøre dette, og derfor er der også mange, der ikke får det gjort. Det er en skam, for mange har oplevet, at de eksempelvis har købt en bil med gæld, eller hvor der er fusket med kilometertælleren.

For at undgå at stå i en sådan situation, er du nødt til at slå nummerpladen op, inden du køber en bil. Heldigvis er det ganske let, hvorfor du ikke skal være bekymret for, om du kan finde ud af det.

Du kan ende med at købe en bil med gæld

Den primære årsag til, at det er vigtigt, at du tjekker nummerpladen, inden du køber en brugt bil er, at det eliminerer risikoen for, at du køber en bil med gæld. Får du ikke slået nummerpladen op, kan du ikke vide dig sikker på dette.

Det forholder sig nemlig således, at gælden følger bilen. Det vil sige, at du kan ende med at hæfte for en gæld, der ikke har noget med dig at gøre. Heldigvis kræver det blot, at du slår nummerpladen op, da du dermed kan se, om der er registreret pant eller anden gæld i bilen.

Inden du køber en bil, så gør dig selv den tjeneste og tjek nummerplade. Det kan gøres på få minutter, hvorfor der ikke er nogen grund til at undlade det.

Undgå fusk med kilometertælleren

Desværre er det ikke et uset fænomen, at der bliver solgt brugte biler, hvor der er blevet fusket med kilometertælleren. For at undgå, at du bliver køber af en af disse, skal du huske at slå nummerpladen op. Her kan du nemlig blive klogere på, hvor langt den har kørt.

Når du slår nummerpladen op, kan du naturligvis ikke se antal kørte kilometer i realtid. Du kan dog se, hvor langt den havde kørt ved seneste syn. Derudover kan du også se, hvor mange kilometer den havde kørt ved indregistrering.

At du både kan sikre, at der ikke er gæld i bilen, og at der ikke er fusket med kilometertælleren, bør være nok til, at du husker at slå nummerpladen op inden køb. Du kan dog også bruge det til at undersøge data om f.eks. brændstoføkonomi, alder på bilen m.m.