Alt du bør vide om flexleasing

Foto: Shutterstock

Annoncør betalt indhold

Det bliver mere og mere populært at lease biler. Nogle gør det, fordi de ikke har råd til en bil, andre gør det, fordi det er mere belejligt og med deres forbrug, kan det bedre betale sig.

Efterhånden som leasing er blevet mere almindeligt, så er der opstået forskellige måder, hvorpå du kan lease en bil. Én af de måder er flexleasing.

Men hvad er flexleasing, og hvornår bør du vælge denne type fremfor en anden? Netop det kan du læse meget mere om lige her, hvor vi gennemgår alt det, som du skal vide om flexleasing.

Operationel leasing eller flexleasing – hvad er forskellen?

Der snakkes primært om to former for leasing – nemlig det, vi kender som operationel leasing og flexleasing.

Ved den almindelige operationelle leasing – også kaldet privat leasing – leverer du bilen tilbage, når leasingperioden er slut. Perioden er altså fast fra start og der er ikke så meget ved aftalen, udover en service mod betaling.

Flexleasing derimod – også kendt som finansiel leasing – kræver, at du kan henvise til en køber, når leasingperioden er slut. Her skal du altså give noget andet end blot penge for udlejerens service, og der kræver mere af dig, når du lejer bilen.

Hvorfor vælge flexleasing?

Når nu det virker så meget nemmere at lease en bil via operationel leasing, hvorfor så vælge flexleasing? Svaret er simpelt. Det bringer dig en smule tættere på drømme om at have din egne lækre bil.

Når du leaser operationelt, så er det ikke nødvendigvis de samme biler, som millionærene kører i, der bliver lejet ud. Når du flexleaser, så er det tit med biler, der har en markedspris på over 250.000 kr. Det er altså lidt en anden bil, som du får lov til at køre rundt i, hvis du vælger denne metode.

Derudover så er der også mange, der ikke er interesserede i at eje deres egen bil. Der er nemlig mindre pengebinding i bilen ved flexleasing, registreringsafgiften er lavere og bilforsikringen er også billigere.

Er der andre måder at nå drømmen på?

Som udgangspunkt er der ikke så mange andre måder, hvorpå du kan nå drømmen om den lækre bil på – udover selvfølgelig at arbejde dig til pengene. Vælger du dette, så er der derimod nogle forskellige metoder, som du kan benytte dig af.

Først og fremmest kan du selvfølgelig gå til din bank og høre, om de vil låne dig pengene til en lækker bil. Det er ikke alle banker, men hvis din konto ser lovende ud, så er det en mulighed, som mange benytter sig af.

En anden metode er gennem simpel opsparing. Denne metode kan gøres mindre simpel, hvis du vælger at investere din opsparing og på den måde lade den stå og vokse sig større helt uden, at du skal røre en finger. Igen er det ikke en metode, der giver dig bilen i hænderne med det samme, men til gengæld er bilen din, hvilket nogle foretrækker.