Transportminister i vild udmelding: Smid fartbøllerne i fængsel

Nu skal fartbøller i fængsel. I hvert fald hvis det står til transportministeren. Foto: Shutterstock

Hvis du har en for tung pedalfod i bilen, så kan du fremover måske havne i en fængselscelle. Det er i hvert fald holdningen hos transportminister Benny Engelbrecht (S).

Der skal selvfølgelig ikke uddeles fængselsstraffe til små overskridelser, så helt konkret foreslår regeringen, at hastigheder over 200 km/t skal udløse 20 dages fængsel og en ubetinget frakendelse af kørekortet i minimum tre år. 

Det er ifølge transportministeren ikke nok for de værste fartbøller bare at have udsigt til en bødestraf. Der skal andre boller på suppen, hvis farten skal ned. Derfor er Benny Engelbrecht på vej med et forslag at de groveste hastighedsoverskridelser skal give ubetinget fængselsstraf - allerede fra første forseelse.

De 20 dages fængsel og den ubetingede frakendelse af kørekortet skal også gælde ved fartoverskridelser på mere end 100%. Således vil 100 km/t i byzone eller 160 km/t på landevejen også udløse transportministerens nye 'gave' til fartbøllerne.

I dag kan disse forseeleser højst give en bøde og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Flere dræbte i trafikken i 2019

Transportministerens forslag kommer samme dag, som Vejdirektoratet offentliggør de officielle ulykkestal i trafikken for 2019, og det er sort læsning. 

2019 ligger markant højere i antal dræbte i trafikken i forhold til de foregående fem år. Rapporten viser samtidig, at ulykkerne ofte skyldes høj hastighed og uopmærksomhed i trafikken.

Hvornår regeringen vil forsøge at indføre de nævnte stramninger er endnu uvist.