Rekordmange familier har tre biler i garagen

Antallet af familier, der har to eller flere biler i husstanden, er stærkt stigende.

Det er ikke kun ejendomsmæglere og bilsælgere, der har kronede dage. Også udbydere af store garager må formodes at opleve en øget efterspørgsel, for aldrig har så mange danske familier haft tre biler eller flere parkeret foran huset. 

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har fået trukket ud. 

I det første halvår af 2018 havde hele 55.857 husstande indregistreret tre biler, og det er en voldsom stigning siden 2008, hvor kun 33.608 husstande havde tre biler. Altså en stigning på godt 66 procent på bare 10 år. 

Tendensen bekræftes hos forsikringsselskabet Codan.

”Vi ser en tendens til, at stadigt flere husholdninger får tre biler. Det er dog stadig under fem pct. af vores husstandskunder, der har mere end to biler i garagen. Hvis det er et af familiens store børn, der er den primære bruger af den tredje bil, skal de tegne deres egen bilforsikring. Da forsikring ofte er en større udgift på unge og uerfarne bilisters budget, tilbyder vi konceptet UngForsikring, der giver vores kernekunders børn elitetrin på bilforsikringen fra dag et,” siger pressechef Mads Houe

Spar over 9.000 kroner på forsikringen

Også familier med en bilpark på to biler har nået rekordhøjder. I første halvår af 2018 var der ifølge Danmarks Statistik 442.893 husstande med to biler.

Her er der sket en stigning på 36 procent siden 2008. En forklaring kan være, at mange af de såkaldte mikro-biler har ramt markedet i samme periode. I 2017 blev der solgt 39.510 mikro-biler, og dermed stod de for lidt under hvert femte bilsalg.

De mange biler stiller ikke kun krav til ekstra parkeringspladser, de mange bilforsikringer udgør også en tung budgetpost hos de fleste familier.

Geografi, skadeshistorik og alder på føreren er tre af de vigtigste faktorer for prisen, men bruger man lidt tid på at sætte sig ind markedet, er der faktisk utroligt mange penge at spare, siger adm. direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

”Vores beregninger viser, at man i gennemsnit kan spare omkring 3.000 kroner på sin bilforsikring, hvis man undersøger markedet, så en familie med tre biler kan altså potentielt spare over 9.000 kroner om året, hvilket for de fleste er ret mange penge,” siger han.