Populær danskerbil snubler i sikkerhedstest

Peugeot 208 er en særdeles populær bil i Danmark. Foto: FDM

Ny Peugeot 208 må overraskende ’nøjes’ med fire stjerner i ny Euro NCAP-test. Det er Ikke godt nok, mener FDM, der anbefaler den danske Peugeot-importør til at opgradere sikkerheden i Danmark. Ny BMW 3-serie er den hidtil sikreste bil sin klasse.

Efterårets anden Euro NCAP-test er en beskeden omgang, der tæller bare fire biler. Set med danske bilistøjne er testen dog på ingen måde uinteressant. Blandt de fire biler gemmer sig nemlig den nye Peugeot 208, der er en af de senere års mest solgte biler herhjemme. Forventningerne er med andre ord store til den nye 208’er, der også er med i opløbet om at blive Årets Bil i Danmark 2020.
 
Derfor er det også en streg i regningen, at det ’kun’ bliver til fire Euro NCAP-stjerner til Peugeot 208. Årsagen er en nødbremse, der i den testede standardudgave ikke ser bløde trafikanter som børn og cyklister godt nok. Den slags afregnes kontant hos Euro NCAP. Peugeot 208 fås ganske vist med en mere avanceret og bedre nødbremse med radar, men da den er ekstraudstyr, er bilen testet med den mere simple nødbremse med kun kamera.
 
”Fire Euro NCAP-stjerner er ikke dårligt, men heller ikke rigtig godt på en helt ny bilmodel. Det er på mange måder et ærgerligt resultat, for Peugeot 208 klarer sig til fem Euro NCAP-stjerner i testens øvrige dele. Det er i de hele taget en langt mere sikker bil end forgængeren, der blev testet til fem Euro NCAP-stjerner i 2012,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:
 
”Det kan måske virke som en bagatel, at den snubler på en nødbremse, der på mange måder virker godt. Omvendt kan det undre, at Peugeot ikke har valgt at gøre den bedste udgave af nødbremsen til standard. Det kan andre bilproducenter finde ud af. Det er ikke godt nok, og vi opfordrer den danske Peugeot-importør til at gøre udstyret til standard i Danmark.”  
 
De fire Euro NCAP-stjerner betyder, at Peugeot 208 heller ikke får det sikkerhedsfradrag i på mellem 8.000-12.000, som fem Euro NCAP-stjerner udløser i Danmark.
 
Også den store Jeep Cherokee må nøjes med fire Euro NCAP-stjerner, mens testens to øvrige biler, BMW 1-serie og BMW 3-serie, begge kører fem sikre Euro NCAP-stjerner i hus.
 
”Der er ikke mange fingre at sætte på de to nye BMW-modeller. Sikkerheden er tysk kvalitet, når den er bedst, og viser, hvor meget bedre sikkerheden er på nye biler anno 2019 i forhold til de tidligere udgaver af samme model. De to BMW’er har ikke bare alle de nye sikkerhedssystemer som standard, også kollisionssikkerheden er i top. Det gælder især den nye BMW 3-serie, der opnår det hidtil bedste Euro NCAP-resultat for en bil i sin klasse,” siger Søren W. Rasmussen.

Læs også

Drukspil - Uanset formålet, er drukspil som regel en underholdende omgang, så her er 10 sjove drukspil. 

Dukan kuren - Hvis du er på jagt efter et vægttab, er du måske stødt på Dukan kuren undervejs. Her kan du se, hvad den går ud på, og hvordan den virker.