Vigtige ting til kør-selv-ferien

Er du vild med at køre bil? Måske endda så vild, at du har arrangeret en kør-selv-ferie? Så er der nogle ting, du skal huske. Kør-selv-ferier er anderledes, fordi rejsetiden typisk er meget længere, end hvis I eksempelvis hopper på et fly.

Det kan dog blive nogle utrolige hyggelige timer i bilen, hvor I kan hygge jer, snakke, synge med på radioen og slappe af, mens I kører mod varmere himmelstrøg eller snedækkede bjerge. Herunder får du nogle tips til, hvad du skal huske på kør-selv-ferien. Det kan gøre rejsen både lettere og sjovere for dig, hvis du husker disse ting.

Underholdning til turen

Turen i bil kan være lang – rigtig lang. Ydermere kan den komme til at føles endnu længere, hvis du glemmer underholdningen. Hvis der er børn på bagsædet, kan du regne med en del utålmodighed, allerede efter de første par timer er tilbagelagt. Hvis du husker at medbringe noget underholdning til passagererne, bliver turen altså sjovere for jer alle. Til børnene på bagsædet kan du pakke malebøger, tablets, små figurer eller andet legetøj, der ikke fylder for meget på bagsædet. Det kan være en rigtig god ide at pakke de forskellige ting ind som små gaver, som de kan få løbende. På den måde har børnene også noget at se frem til på den lange tur. Af underholdning til de voksne kan en god lydbog anbefales. Du kan også satse på at vinde nogle penge på turen, hvis passageren på forsædet kan satse lidt på et online-casino. Klik her, hvis du vil læse mere om den underholdningsform.

Snacks til turen

Ligesom underholdning kan gøre turen lettere og sjovere, kan snacks gøre det samme. Turen kan blive rigtig lang med sulte børn på bagsædet. Sørg derfor for, at I har rigeligt med snacks og drikkevarer ved hånden, som kan langes om på bagsædet, når der bliver behov for det. Du vil opleve, at turen bliver meget mere behagelig, når de basale behov kan stilles, mens I kører.

Dokumenter til alle gennemkørselslande

I nogle lande skal du medbringe nogle særlige dokumenter, hvis du ønsker at køre igennem. Disse dokumenter skal du naturligvis have medbragt hjemmefra. Du kan med en hurtig søgning finde ud af, i hvilke lande dokumenterne er nødvendige, og du kan lynhurtigt finde ud af, hvordan du skaffer dem. Hvis du har dokumenterne i orden for alle de lande, I skal køre igennem, kan I forhåbentlig komme frem til destinationen uden at have stødt på frustrerende situationer ved landegrænserne.

Omskifteligt tøj

Temperaturen kommer til at variere udenfor, mens I kører – det kan I næsten være sikre på. Det betyder, at temperaturen i bilen også kommer til at variere, medmindre I har et fremragende klimaanlæg. Hvis I har forskellige tærskler for, hvornår I fryser eller har det varmt, er det derfor en rigtig god ide at iklæde jer noget tøj, I kan skifte i bilen. Lag på lag er at foretrække, fordi I dermed hurtigt og nemt kan justere jeres egen temperatur.