TV: Mustang Bullitt brøler afsted på øen uden fartgrænser

Quiztid: Hvor kan man på en klar dag skue ud over alle fire lande, der udgør Storbritannien? Svaret er Snaefell, det højeste punkt på den irske ø Isle of Man, hvorfra man eftersigende kan se både England, Skotland, Wales og Nordirland.

Er der én ting, man ved om øen i Det Irske Hav, er det formentlig, at den er hjemsted for en af verdens mest berømte motorsportsevents, nemlig motorcykelløbet Isle of Man TT, der i folkemunde også blot går under navnet ’Tourist Trophy’. Løbet finder sted på Mountain Course-bjergruten, hvor fartgrænser er ikkeeksisterende, som det også er tilfældet mange andre steder på øen.

Den såkaldte Mountain Road, en særligt hurtig sektion af Mountain Course-ruten, indgår nu som den seneste i rækken af Europas bedste køreruter udvalgt af Ford, som sætter fokus på ruter, hvor glæden ved at komme omkring på fire hjul kun overgås af idyllisk landskab, kulinariske oplevelser og lokalbefolkningens gæstfrihed. 

“Øens mad og drikke er fremragende. Du kan tage dertil for at prøve en af Europas mest berygtede ruter, men det er folket, maden og landskabet, der vil få dig til at længes efter at blive,” forklarer journalist Steve Sutcliffe, som har været bag rattet i den nye Ford Mustang Bullitt, der fejrer 50-årsjubilæet for den legendariske Warner Bros.-film af samme navn. 

Se Mustang Bullitt brøle afsted på den fantastiske bjergrute i videoen nedenfor.

Ford Mustang BULLITT roars on the Isle of Man TT's Mountain Road

Dette er niende del af en serie, der allerede har indbefattet alt fra en Ford GT på den betagende Atlanterhavsrute i Norge til en Fiesta ST på den næsten tomme Via Campocatino i Italien. Mountain Road har opnået den højeste score i serien til dato beregnet ud fra faktorer såsom spænding, mad og vejflade.