Intelligente biler med høj sikkerhed hitter blandt danske bilabonnenter

Et flertal af de danskere, der abonnerer på deres bil, kører rundt i en intelligent mini- eller mellemklassebil af mærket Volkswagen, Audi og Skoda. De mest populære modeller har desuden et højt niveau af sikkerhedsudstyr.

Det fremgår af en ny analyse af de mest populære biler på abonnement fra virksomheden Dribe.

Særligt veludstyrede små og mellemstore biler med intelligente assistentsystemer hitter blandt det stigende antal danskere, som abonnerer på deres bil i stedet for at eje eller lease den.

Det fremgår af en ny analyse fra virksomheden Dribe, som siden februar måned har tilbudt danskerne bil på abonnement, og som på kort tid har etableret sig som den største spiller på markedet.

"Danskerne har taget virkelig godt imod bilabonnementskonceptet, som giver dem mulighed for at vælge præcis den bil, der passer til deres behov, samt frihed til at skifte til en anden model, hvis behovet ændrer sig. Det giver en øget fleksibilitet på alle tider af året, og i sommerperioden har vi især oplevet stor efterspørgsel på modeller, som er rummelige nok til en kør-selv-ferie i Danmark eller udlandet," siger Lars Eegholm, adm. direktør i Dribe, som udelukkende er app-baseret.

Han tilføjer, at Dribe-medlemmer især efterspørger modeller med et højt niveau af sikkerhedsudstyr, og at Dribe derfor vægter dette højt ved indkøb af biler.

Volkswagen topper

Øverst på listen over de mest populære biler på abonnement finder vi SUV'en Volkswagen Tiguan efterfulgt at en anden Volkswagen i form at Arteon, mens tredjepladsen indtages af Audi A6.

"Når vi ser to Volkswagen-modeller på toppen af listen, så hænger det sammen med, at både Tiguan og Arteon-modellen kommer med den nyeste teknologi inden for assistentsystemer - fx vejbaneassistent, adaptiv fartpilot og brændstofreducerende teknologi. Audi A6 på tredjepladsen er ekstremt velkørende og ligger tæt på luksussegmentet. Mange af vores medlemmer prøver denne model, hvorefter de holder fast i den," siger Lars Eegholm og tilføjer:

"På fjerdepladsen finder vi Volkswagen Polo, som er vokset i størrelse, og denne model kommer bl.a. med automatgear, adaptiv fartpilot og App-Connect, som muliggør integration mellem smartphone og bil."

Stor efterspørgsel på mindre modeller

Dribe oplever lige nu en stor stigning i efterspørgslen på mindre modeller som SEAT Ibiza, SEAT Leon og Volkswagen Polo. Lige nu er disse bileri så høj kurs, at det er svært at følge med.

Ifølge Lars Eegholm hænger det sammen med, at fabrikkerne er i fuld gang med teste alle biler produceret efter en bestemt dato og gennemgå deres forureningstal - en proces, som i branchen omtales som WLTP.

"Rigtig mange kunder efterspørger mindre biler, og den tendens, tror jeg, vil fortsætte i lang tid. WLTP betyder dog, at produktionen i perioder er lukket helt ned for nogle af modellerne. Så selvom vi gør alt, hvad vi kan for at få de mindre bilerhjem, så har der været en lang periode, hvor det har været så godt som umuligt pga. situationen hos fabrikkerne. Dog oplever vi, at situationen stille og roligt er ved at normalisere sig, og vi har netop fået bekræftet en ny stor leverance biler i mellemklassestørrelsen, som vi har klar til udlevering medio september," siger Lars Eegholm og tilføjer:

"Når situationen igen er helt normaliseret, forventer vi, at de mindre modeller kommer til at udgøre en endnu større del af vores samlede bilflåde - og sikkert også toplisten."

Han forklarer videre, at Dribe løbende udvider sin flåde med nye bilmodeller fra Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT og Porsche. Lige nu indeholder "Garagen", som Dribe kalder den, alt fra mikrobiler og store luksusbiler til varevogne og motorcykler.

Toplisten: De mest populære biler på abonnement

  1. Volkswagen Tiguan
  2. Volkswagen Arteon
  3. Audi A6
  4. Volkswagen Polo
  5. Audi Q2
  6. Volkswagen Passat
  7. Volkswagen Touran
  8. Skoda Octavia
  9. Volkswagen Golf
  10. Audi A5