Ford Focus nomineret til Årets Bil i Danmark 2019

Tidligere i år rullede Ford fjerde generation af Focus ud over rampen, der viderebroderer dens velrenommerede og traditionsrige koncept. Modtagelsen har været så varm, at Focus nu er nomineret til Årets Bil i Danmark 2019.

Den nye Focus er designet med mennesket i centrum, bedre pladsforhold på især bagsædet, nemmere betjening, langt flere sikkerheds- og førerassistancesystemer og vigtigst af alt en klasseledende køreglæde.

Resultatet er en utroligt attraktiv familiebil med en startpris på under 200.000 kr., som nu er blandt de fem finalister, der kæmper om at blive Årets Bil i Danmark 2019.

Naturlig kandidat

Den nye Ford Focus har fået så varm en velkomst af motorjournalisterne, at den anses for at være en helt naturlig kandidat til finalefeltet, hvor den krydser klinger med Hyundai Kona Electric, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508.

Bilmagasinets Søren Juul om nomineringen: ”Grunden er rimelig simpel. Ford Focus har formået at forene komfort og underholdende køreegenskaber med bredt motorudvalg og konkurrencedygtige priser. Derudover er den langt fremme, når det kommer til sikkerhed. Den er uden tvivl en af Bilmagasinets favoritter – alle fem jurymedlemmer fra Bilmagasinet har stemt på Focus som en af finalisterne.”

”Jeg synes, vi har et rigtig stærkt bud på Årets Bil, da det er en familiebil med forbedringer over hele linjen. Den tilbyder det bredeste motorprogram og bedste sikkerhedsudstyr, der har fået fem stjerner i Euro NCAP’s sikkerhedstest, som vi ved er afgørende for mange familier – alt sammen til en god pris,” udtaler Fords kommunikationschef Lene Dahlquist.

Syvdobbelt tradition for at vinde

Årets Bil i Danmark løber i år af stablen for 50. gang, der samtidig markerer 50-årsjubilæet for Ford som allerførste sejrherre af prisen.

Det hele startede nemlig med den fantastiske Ford Capri, der debuterede som Årets Bil i 1969. Siden har også den revolutionerende Sierra og første generation af Focus taget pokalen. 

Faktisk har Ford gjort sig fortjent til hæderbevisningen hele syv gange – i 1969, 1977, 1981, 1983, 1986, 1999 og senest i 2011.

Med den nye Focus er der dermed gode chancer for, at Fords vinderstafet føres videre atter engang.

Reglerne for kåringen

Årets Bil i Danmark afholdes af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD), der består af et panel på 26 dommere, som i alt har 25 point at gøre godt med. Kun én kandidatbil må få 10 point, og ingen kandidat må tildeles samme antal point.

Vinderbilen vil blive udråbt i forbindelse med klubbens årsmøde på Forstadsteatret i Hvidovre, hvor der samtidig vil være udstilling af alle vinderne gennem prisens 50 år.

Vinderen af Årets Bil i Danmark 2019 offentliggøres den 23. januar.