Flisebelægning i indkørsel

En indkørsel kan være udformet på forskellige måder. Fælles for dem alle er dog, at de skal være stærke nok til at holde til bilen. Det kan den, hvis den bliver lavet ordentligt.

Sponsoreret indhold

Du kan godt lave en indkørsel selv, der er dog visse retningslinjer, som du skal følge for at få et godt resultat.

Skal der være flisebelægning i indkørslen, så vælger de fleste at få en dygtig fagmand til at lægge dem. Lægger du fliserne selv, bør du naturligvis sætte dig grundigt ind i, hvordan det gøres bedst muligt. Det er især vigtigt at få gjort forarbejdet korrekt. Fliserne skal jo kunne holde til en del.

Den flisebelagte indkørsel beskytter bilens undervogn

Når din bil står på fliser frem for på den bare jord, græs eller småsten, så får bilen en vis beskyttelse. Undervognen bliver nemlig beskyttet af fliserne, frem for at jord eller småsten kunne ramme den. Så også af hensyn til undervognen så er en flisebelagt indkørsel klart at foretrække. Og her gør det ingen forskel om din bil er undervognsbehandlet eller ej.

Fliserne vil være et godt, rent og forholdsvist tørt underlag for bilen. Dermed vil din bil kunne holde i flere år. Hvis du så tilmed får bygget en overdækning eller en carport, så gør du det ekstra godt for bilen. Så vil indkørsel og overdækning tilsammen udgøre en harmonisk helhed.

Vælg nogle tykke og flade fliser

Der er mange smukke fliser, der kan egne sig til brug i en indkørsel. Når de skal holde til at bare en bil og kunne holde til det i lang tid, så bør de have en vis tykkelse. De kan være lidt tyndere, hvis den enkelte flise har et større areal. Det skal være en ret tyk og stærk flise, du bruger i en indkørsel. Den skal kunne bære en bil, og den skal helst ikke synke i knæ efter kort tid.

Flisernes overflade bør også være plan. Er den det, så beskytter du bilens dæk, og undervognen har faktisk også bedst af at holde og køre på en jævn og ren overflade.

Hyr en fagmand til lægning af fliser i indkørsel

Det kræver en vis ekspertise at lægge fliser i indkørsel. Dels skal forarbejdet gøres korrekt, og dels skal fliserne ligge fuldstændig plant. Desuden skal arbejdet gøres så grundigt, at fliserne ikke synker der, hvor dækkene står, når der er gået noget tid. Lægning af fliser i indkørsel kræver erfaring og ekspertise, da der kommer meget vægt på fliserne fra bilerne der kører der.

Overlader du arbejdet til en fagmand, så har du en garanti for, at arbejdet bliver gjort korrekt, og at det holder på længere sigt. Han vil også kunne rådgive dig om, hvilken type flise der vil egne sig til netop din indkørsel og dens beskaffenhed. Husk også at tage hensyn til, hvilke fliser der i øvrigt er brugt omkring huset.

Nyd resultatet i mange år

Det er en fornøjelse at se et flisearbejde, som ligger fuldstændigt, som det skal. Dels vil du også efter flere år kunne nyde, at de stadig ligger, som de skal.

Din bil også sætte stor pris på en jævn og plan flisebelægning. Dæk og undervogn vil holde i længere tid, og det gavner både bilen og din økonomi.

En pænt udført flisebelagt indkørsel vil også klæde dit hus. Vælg gerne nogle fliser, som passer stilmæssigt til de øvrige fliser, som du har brugt rundt om huset eller som gangsti. Dermed vil fliserne tilsammen udgøre en harmonisk helhed, som er en fornøjelse at se på.

Husk gerne at få renset fliserne med jævne mellemrum. Så kan du holde dem rene og flotte i mange år. Fliserens kan du enten selv udføre eller hyre en fagmand til at gøre for dig. Det kan virkelig godt betale sig i det lange løb. Fliserne i haven skal også vedligeholdes.