Efter nytår koster det 250 kroner om dagen, hvis dit køretøj ikke er forsikret ordentligt

Foto: Shutterstock.com

Er du registreret som bruger eller ejer af en bil, motorcykel, scooter eller knallert, men uden at have den lovpligtige ansvarsforsikring, vil du fra og med den 1. januar 2019 blive opkrævet et dagsgebyr på 250 kroner.

Det nye gebyr vil blive opkrævet af Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring, DFIM. DFIM er en garantifond, der hjælper med at udbetale erstatning til de personer, der er blevet skadet af et uforsikret køretøj.

Forsikring skal tegnes inden nytår

Som loven fungerer i dag, er det kun, hvis din bil, varevogn, knallert, scooter eller motorcykel bliver stoppet af politiet eller er involveret i et uheld, at du får en bøde eller får klippet dine nummerplader.

Derfor opfordrer lederen af DFIM, Maria C. Dyrehauge, ejere eller brugere af motorkøretøjer, der mangler en forsikring, at de tegner en forsikring inden nytår, hvor loven træder i kraft.

For at undgå at du bliver opkrævet et gebyr, skal ejeren enten købe den lovpligtige ansvarsforsikring til sit køretøj inden nytår, eller aflevere nummerpladerne til SKAT. Man kan nemlig ikke købe en ansvarsforsikring, hvis først man skylder et gebyr.

Dagsgebyret er blevet indført ved lov, fordi der ifølge motorregistret dag er omkring 50.000 køretøjer i Danmark, som ikke har den lovpligtige forsikring.

Risikerer at blive ruineret

Har man ikke en ansvarsforsikring på sit køretøj, kommer man i sidste ende til selv at betale for de skader, man forvolder på andre og deres ting.

Er der tale om personskader, der medfører invaliditet og tab af erhvervsevne, kan erstatningsudgifterne løbe op i millioner af kroner.

Du kan læse mere om den nye lov på DFIMs hjemmeside her.